Singapore vervolg - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Eugène & Els Heynneman - WaarBenJij.nu Singapore vervolg - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Eugène & Els Heynneman - WaarBenJij.nu

Singapore vervolg

Door: Eugène en Els

Blijf op de hoogte en volg Eugène & Els

21 Januari 2020 | Singapore, Singapore

Singapore dag 4.

Goedendag, voor ons alweer de 4e dag, rond 09:00uur opgestaan en wederom genoten van een zeer lekker ontbijt. Drie enerverende dagen al achter de rug, overladen met aaahhh’s en oooohh's!!

Maar eerst nog even een kort resumé van de afgelopen dagen tot en met nu. We zijn na ons “aankomst" slaapje, later in de middag, nog op stap geweest. Het optimale eruit halen van wat er allemaal te doen en zien is, toch?
Natuurlijk hebben we thuis het één en ander voorbereid en een lijstje gemaakt van wat we echt willen bezichtigen en wat we zeker wilden ervaren. Zo ook een bezoek aan de wijk Chinatown.
Deze wijk sprak al bij het lezen tot onze verbeelding en we hebben er zeker geen spijt van gehad. Wat een kleurrijke levendige wijk, met alleraardigste mensen, en heerlijke gerechten. De kruiden vullen je neusgaten, als je tussen de markt kraampjes en net niet de toeristische plekjes afloopt. We hebben bv, gegeten waar ook de locale bevolking een snelle hap eet. Druk bezochte “foodcourts" waar smoezelige tafels en stoelen staan. Rond de tafels staan wel 20, met de handgemaakte, soort van keukens, waar het een kabaal is van potten en pannen, het geschraap van ijzeren en houten lepels en het sissen van hete olie, die in aanraking komt met gekruid vlees en groenten.
Een mevrouw, gekleed in afgeknipte spijkerbroek en een grijs t-shirt, onder de vlekken, zwaait naar ons en gebaart ons te komen zitten en wat te eten. Een groot plastic verkleurd bord, laat zien wat haar keuken te bieden heeft. Tja, moeilijk te zien, maar ach, gewoon proberen.
In de keuken staat een oververhitte meneer, in een, wat ooit eens een adidas sportbroek was en een verkleurd grijs hemd zonder mouwen, te koken. Met krom gebogen rug en beentjes, zwetend rent hij van het ene naar het andere aanrecht, in de keuken van 3 bij 2mtr. We bestellen wat ondefinieerbaars van de kaart en cola, om het e.e.a. een beetje te compenseren, zou het eten niet goed vallen. Al snel komt die mw. met wat we ws, besteld hebben. Het ziet er heerlijk uit en het ruikt nog beter. Els en ik kijken elkaar aan en gniffelen, zo hadden we het eigenlijk ook bedacht. En wat ons nog meer verbaast, het smaakt allemaal super lekker. Mevr. Mie, zo noem ik haar maar, lacht ons zeer vriendelijk toe en als Els haar lachend aan kijkt en het gebaar maakt dat het allemaal heel lekker smaakt, lacht ze breed uit terug, haar ogen zijn verdwenen achter hele kleine spleetjes, die toch al heel klein waren.

Na het eten zijn we nog doorgelopen naar een Indiase tempel die er van binnen en buiten, zeer kleurrijk uit ziet. We deden onze slippers uit en liepen op een soort “geweide grond", zware wierook luchten hingen daar rond en het maakte het daardoor nog meer mystieker. Allemaal wel heel erg mooi om te zien.
Na verder rond gestruind te hebben, merkten we toch, dat zo’n vlucht ons niet in de koude kleren is gaan zitten, we besluiten de dag dan ook met één klein drankje voor het slapen gaan en duiken daarna het bed in, vermoeid en tevreden vallen we weer, voor de tweede keer die dag in slaap.

Wat een dag……..

• 21 Januari 2020 - 07:54

Hendrikus:

Geweldig hoe je het beschrijft, het is net of ik er zelf bij ben.
    Ik ben benieuwd wat ‘we’ straks weer gaan beleven..
    Hendrikus.

• 21 Januari 2020 - 09:13

Marion:

Lezen, oogjes toe en we zijn er een beetje bij

• 21 Januari 2020 - 10:02

Marij:

Wat geweldig om allemaal te lezen. We volgen jullie op de voet. Geniet.

• 22 Januari 2020 - 16:47

Helga:

ziet er allemaal weer heel goed uit Eus! En wat een gave kleuren allemaal.
    Ben dan toch wel weer benieuwd wat Els dan weer altijd al wilde hebben :-) :-)

• 23 Januari 2020 - 16:56

Ina:

Wat een mooie foto’s en leuk om te lezen Eus!

• 25 Januari 2020 - 14:15

Joke:

Lieve Els en Eug,
    Weer heerlijk om jullie te volgen en jou mooi beschreven belevenissen te lezen Eug.
    Genieten,maar dat hoef ik jullie niet te zeggen....

Verslag uit: Singapore, Singapore

Australië/Tasmanië 2020

Een nieuw avontuur en een weerzien met ons geliefde land en vrienden.

Eindelijk, na vier jaar sparen van dagen en de benodigde financiën gaan we weer op reis. We verheugen ons op deze reis al ettelijke maanden, al hoewel we met Argusogen de ontwikkelingen nauwgezet volgen via de media, wat betreft de verschrikkelijke bosbranden die nu gaande zijn, juist in dat deel van die streken waar we onze vakantie gepland hebben. We hebben nog geen negatief reisadvies te horen gekregen, dus we gaan er van uit dat we over twee weken kunnen vertrekken. We wachten het rustig af.

En dan vliegen de twee weken zomaar om, gaan we morgenvroeg al richting Schiphol, nu de laatste papieren regelen en het huis netjes achterlaten.
We drinken vast een vakantie borrel en proosten op een goede vlucht en vakantie. Nog van de "handige", kleine slotjes gekocht, voor om je koffer goed af te sluiten. De beschrijving op de achterkant van de verpakking, hoe een code in te stellen, is goed te lezen...niet dus en als je een foutje maakt heb je 300.00 combinaties om uit te proberen, het slot te openen.
Krijg het al op de heupen, als ik die waarschuwing lees, het moet dus in èèn keer goed in geprogrammeerd worden, anders kan je hem meteen weggooien. Toch maar een paar maal geprobeerd, geen zin om in Singapore of Tasmanië met een, niet te openen koffer te zitten.

Goed, de "gezonde", spanning neemt wel wat toe, maar de ongelooflijke zin om weer terug te gaan, maakt dat we beiden met een dikke glimlach zo proberen te slapen.

Lieve mensen, we houden contact, tot gauw.