Bardolino 2.
Door: Eugene/ Els
Blijf op de hoogte en volg Eugène & Els
14 September 2011 | Italië, Garda
Bijna 17:00uur, vandaag weer erg warm en zo'n dag waar je niet 's gaat plannen, dan alleen naar het strand van het meer gaan, jezelf op een luchtbedje probeert te hijsen, want dan blijkt, (nadat je je lijf helemaal hebt ingesmeerd met factor 20), nog helemaal niet zo'n makkelijke klus. Eénmaal in het water, verdwijnt, net als bij een ijsberg, 3/4 van het menselijk lichaam onder water, probeer dan dat zelfde lichaam, op een net zo glad oppervlak te werken, zonder de mogelijkheid om je af te zetten. Laat staan, de zéér on- elegante bewegingen van extremiteiten die een wanhopige poging ondernemen, het één en ander toch zo soepel mogelijk op het luchtbed te positioneren. Het levert in ieder geval, hilarische taferelen op, wat er toe leid dat het door toedoen van een blijvende slappe lach, het nog eeuwen duurt voordat je goed op het bedje ligt.
Goed dat was dus het verhaal van het luchtbed en m'n Els. Eénmaal rustig liggend, is het een weldaad te genieten van het rustig deinen op de golven en een verkoelend watertje om je heen. Maar, daar schuilt weer een ander gevaar, doordat je niet in de gaten hebt dat die "koperen ploert", onbarmhartig onze tere huid schroeit, doordat je af en toe een golfje water over je heen plengt, spreekt een 1ste en/of 2de graads verbranding helemaal niet tot een illusie. Dus regelmatig draaien en optijd uit de zon. Ook wij houden siësta, effe wat eten en bijkomen van het, inderdaad niets doen.
Al met al, vandaag is het voor ons een rust/ geniet dag. We zijn flink bijgekleurd, kunnen we tenminste de winter door. Wat een gerust stelling.
Gisteravond hebben we gezellig gedineerd in het haven/ toeristenplaatsje, Bardolino, met alle lichtjes aan is het er erg sfeer vol en daar komt bij, dat de meeste winkels pas om 21:30uur sluiten. Dus lekker slenteren en etalages kijken. Was het alleen maar kijken, els werd al door een collega gewaarschuwd; " blijf weg van de schoenen en tassen winkels", "laat je niet verleiden". Het doet me denken aan de mythe van Odysseus die zich laat vast binden aan de mast, om zo de verleiding te weerstaan. Nou met geen paard is ze tegen te houden, niet erg hoor, kijken mag, doe ik ook. (blauw met wit op 4 wielen). We hebben naderhand, heerlijk aan de kade op een terras gegeten, daarna over de boulevard terug gelopen en genoten van ons en alles. Voor dat we gingen slapen, een klein afzakkertje genomen. Wederom bleef de warmte hangen, zelfs een laken is nog teveel. Toch in slaap gevallen om weer om 08:00 wakker te worden en te denken dat we weer niets hoeven.
Els &Euge.
14 September 2011 - 17:29
Annemieke:
ik krijg haast medelijden met jullie.....die zon, een luchtbedje, drankje..........heel vervelend..
els even een huishoudelijke mededeling, 27 sept mag je je melden in de colonie in utrecht gezellig eten en drinken, bereid u goed voor!!!!
nog veel plezier daar! -
14 September 2011 - 18:14
Meyke:
Klinkt allemaal weer enorm akelig. De beschrijving van Els en een luchtbed is zo levensecht dat ik de film heb meegekeken en zit te gieren.
Blijf lachen en genieten! -
14 September 2011 - 18:32
Freek En Femke:
Jullie hebben het echt zwaar met luchtbedjes en tijdig smeren....
Eus in zijn strakke zwemslip!
Helaas vage foto's van Els.... (expres gedaan zeker Eus?!)
Groet uit Oisterwijk -
14 September 2011 - 18:56
Lucia:
Knap dat Els op het luchtbed ik gekomen, want dat is mij van de zomer niet gelukt, haha! Ik was het lachtertje van het Gardameer! Enne...nooit meer klagen over het weer, want jullie hebben nu voor heel wat vakanties zon gehad!! Wat een weertje. We zagen niet het weer op t.v. en in Italie alleen maar zon, zon, zon, zon...wat een zaligheid! Hier is het de komende dagen droog maar van het weekend wordt het weer herfst, dus GENIET, GENIET, GENIET!!! Maar dat doen jullie ook wel zo te lezen!! Liefs, Lucia -
14 September 2011 - 19:35
Elize:
jemig ,heb krom gelegen van jullie reisverslag,eugene je hebt je roeping misgelopen,je zou schrijver moeten zijn!!!!! zo levendig en beeldend elke keer schrijven is een kunst!!!!! geniet nog heerlijk samen en snuif veel vit D hier in Ned is het herfst!!!! kussss Elize -
14 September 2011 - 20:20
Andre:
even 'het aapje uit de managementopleidingen': er zijn toch genoeg italianen Els om je te laten insmeren? :) Ben je van die moeilijke klus af. Scheelt jullie heel wat inspanning op zo'n warme dag.
Iets anders: zware (prada etc) tassen tillen is toch ook een goede conditietraining voor de vakantie?
Veel plezier verder -
14 September 2011 - 20:53
Karin Van Zijl:
Tjonge, tjonge, ik hoop dat Els inmiddels is bijgekomen van haar avonturen op het luchtbed. En dat jullie inmiddels zijn hersteld van al die zonne-overvloed :-).
Lekker hoor, zo'n diner in Bardolino. Het is lang geleden maar ik kan me het plaatsje nog goed herinneren. Nice. -
15 September 2011 - 13:47
Martien:
je schrijft zo beeldend, dat ik het gevoel heb erbij te zijn.
mijn complimenten.
ik geniet van jullie reisverslag,als het hier weer regent en waait.